Vil du have god mad på teltturen? Brug en gasbrænder

Med en spritbrænder kommer du endnu tættere på naturen (foto: eventyrsport.dk)

Med en gasbrænder kommer du endnu tættere på naturen (foto: eventyrsport.dk)

Lige meget om man skal ud i skoven til en enkelt overnatning, eller skal på en længere vandretur over længere tid, så behøver man ikke at leve af tørkost og kold dåsemad.

Lige siden mennesket opfandt ilden, har vi også tilberedt vores mad over ild og varme. Dette betyd blandt andet, at mennesket kunne tilberede vores store proteinkilde i form af kød, og dermed få mere næring ud af vores måltider.

Med tiden er det heldigvis blevet en del lettere at tilberede mad over varmekilder. Det simple bål udviklede sig til at lede varmen fra ild over på varmt metal, som både kunne give en mere jævn varme, men også tillod at bruge forskellige genstande til at holde på de forskellige madvarer.

Bålet er blevet afløst af gasbrænderen

Når nu mad og drikke er et grundlæggende behov hos alle mennesker, så har vi med tiden selvfølgelig også udviklet nogle metoder til at tilberede maden, når vi bevæger os uden for hjemmets køkken.

I stedet for at skulle finde og samle kviste og brænde til at lave et bål, har vi siden 1800-tallet haft andre brændbare energikilder, som kunne antændes og bruges som varmekilder til tilberedning. Dette var i flere år raffinerede olieprodukter, som petroleum, men senere begyndte man at bruge forskellige gasarter som butan, propan og metan, som udvindes fra undergrunden.

I dag er en gasbrænder et væsentligt stykke grej til alle, der skal lave mad ude i det fri. Gasbrænderen er effektiv, da man kan åbne for gassen og antænde den med det samme, og slukke for den lige så snart man er færdig. Hermed er der, modsat et ordinært bål, ikke noget energispild.

En simpel holder over selve brænderen gør det muligt at placere forskellige redskaber på brænderen og dermed lave mad i for eksempel en kasserolle eller på en pande.

Klik her og se mere om gasbrænder

Find tilbehør til turen her:

Gør din naturoplevelse til et eventyr med et tunneltelt

Fjällräven – meget mere end den populære taske i fine farver

 

 

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *